Wednesday, 24 July 2013

ПРОИЗВОДСТВО ПРОМОЦИЈА Одбор на Индија (MPBI) ПОЧНУВА ВО ИНДИЈА

ПРОИЗВОДСТВО ПРОМОЦИЈА Одбор на Индија (MPBI) ПОЧНУВА ВО ИНДИЈА


Унијата министер за трговија и индустрија Шри Ананд Шарма денес повика на забрзување на имплементацијата на Националната Производство политика (НМП) и со задоволство забележаа добриот напредок од страна на некои држави во откупот на земјиштето за Националниот инвестициски и производство зони (NMIZ).
Во изјавата за медиумите лица по претседавањето на првиот состанок на Преработувачка индустрија Промоција одбор (MIPB), Шри Шарма изјави: "Имавме преглед на фазата во која различните NIMZs се; прашањето кои се однесуваат на држави, прашања што се однесуваат на индустријата,
инвеститори, како и на различни оддели.
Тоа е зошто секретари на различни министерства - економски прашања, копнен транспорт, наука и технологија, приходи, сите тие беа тука.
И ќе имаме преглед по три месеци. "


На состанокот беше истакнато дека на Одделот за наука и технологија има дадено својата согласност за поднесување на технологија Стекнување и Фондот за развој на под НМП во Глобал Иновативен менаџмент и технологија алијанса (Gita).
Од гита е веќе во функција, тоа ќе го олесни операционализација на технологија стекнување и развој фонд (TADF) во најраните.


Шри Шарма побара од Министерството за труд да свика уште трипартитното состанок како што е веќе побарано од страна на Одделот за индустриска политика и промоција (DIPP), така што конечна одлука може да се преземат за прашањето на амандман на Раздел 25 FFF (1A) на индустриски спорови
акт, 1947 година.
Одделот за приходи беше побарано да се осигура дека Домострој кои се однесуваат на ослободување од данок на добивка како што е одобрено во НМП, е вклучена во Директен Даночниот законик (DTC) Бил, како што беше наведено од страна на нив.


Одделот за тешката индустрија направи презентација на капитални добра.
Беше одлучено дека департментот и Националниот Производство конкурентност совет (NMCC) ќе претстави мерки за зајакнување на јавниот сектор индустрии во капитални стоки сектор на краток и среден рок и ги испраќаат своите препораки, кои ќе се дискутира на следниот состанок на MIPB
.
Одделот за тешката индустрија е за да се покаже оние тарифни линии во капитални стоки сектор кои имаат суштински домашните производствени капацитети, но претрпеле поради превртен должност структури или други трговски мерки поврзани, така што корективи како што е соодветно може да се стави во место.]


На средбата присуствуваа секретар, индустрија; секретар на Одделот за економски прашања; секретар, ММСП; секретар, наука и технологија, како и високи претставници од животна средина, тешката индустрија и државите на Андра Прадеш, Карнатака и Махараштра.


Претседава Шри Шарма, на MIPB имала задача да периодично ги видиш на општата состојба на производствениот сектор во земјата.
Ова вклучува преглед на State-wise/sector-wise извршување на производствениот сектор.
Одборот исто така ги разгледува спроведувањето на Националната Производство политика во целина и на развојот на NIMZs, каде и одобрен, а особено.
Високо ниво меѓу министерствата природата на Одборот овозможува таа да го реши координација прашања меѓу централните министерства од една страна и државните влади и централни министерства од друга страна.


CREATED BY TEAM PGC
PROGLOBAL CORP
 Proglobalcorp.wordpress.com
Email:proglobalcorp@gmail.com

No comments:

Post a Comment